13 Φεβ 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 235 / 12.2.«2011»

Ο ΗΣΑΠ, που εδώ και περισσότερα από 2 χρόνια ταλαιπωρεί το επιβατικό κοινό για μία «βαριεστημένη» ανακαίνιση σιδηροτροχιών που σε οποιοδήποτε άλλο κράτος θα απαιτούσε μερικούς μόνον μήνες, προχωρεί τώρα σε εσπευσμένη κατάχωση του μεγαλύτερου τμήματος του Βωμού των Δώδεκα Θεών της αρχαίας Αγοράς, του «ομφαλού» των αρχαίων Αθηνών, που ήλθε πρόσκαιρα στο φως από τις εκεί εργασίες. Περισσότερα από 2 χρόνια εργασιών που γίνονταν με ρυθμούς χελώνας, τώρα παίρνουν την εκδίκησή τους, θάβοντας την καρδιά των αρχαίων Αθηνών λες και πρόκειται για κανένα αρχαίο αποχετευτικό δίκτυο ή τμήμα κάποιου ασήμαντου αρχαίου τοίχου, με κλειστά τα αυτιά στις προτάσεις των αρχαιολόγων για υπερύψωση της γραμμής ή μεταφορά του Βωμού.

Μία αθλιότητα που ξεκίνησε το 1891, με την προετοιμασία για πέρασμα των σιδηροτροχιών μέσα από την Αγορά των Αθηνών, ολοκληρώνεται εν έτει 2011, εν ονόματι ενός ακόμη πλαστού «κατεπείγοντος» σε ένα κράτος που όλα τα έως τώρα ανάλογα «κατεπείγοντά» του το οδήγησαν εδώ που βρίσκεται σήμερα: στην οικονομική του καταβαράθρωση, τον απόλυτο ηθικό εξευτελισμό του και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας του. Το έτος 2011 ο Βωμός των Δώδεκα Θεών της αρχαίας Αγοράς καταχώνεται για έναν και μόνον λόγο. Επειδή οι ρωμιοί σύγχρονοι κάτοικοι αυτού του τόπου δεν γνωρίζουν τι πραγματικά έχει αξία και τι όχι: με «ειδωλολατρικά» «λείψανα» θα ασχολούνται τώρα!

Ας θάψει λοιπόν ο οικονομισμός της σύγχρονης «Ελλάδας», της «Ελλάδας» που ξεπουλάει ακόμα και τον κρατικό πλούτο της κατά διαταγή των ξένων δανειστών της προκειμένου να μείνει ανέπαφος ο αντίστοιχος εκκλησιαστικός, ναι, ας θάψει κάτω από το γκρο μπετόν τον πολιτικό και θρησκευτικό «ομφαλό» των αρχαίων Αθηνών. Εμείς που σεβόμαστε τέτοια και ανάλογα πράγματα είμαστε για την ώρα αδύναμοι να αποτρέψουμε την βαρβαρότητα. Όπως και είμαστε για την ώρα αδύναμοι να αποτρέψουμε το ολοκληρωτικό ρήμαγμα της πατρίδας μας.

Να ξέρουν όμως οι βάρβαροι ότι και το ελάχιστο εκείνο τμήμα του Βωμού που σήμερα εξέχει από τις σιδηροτροχιές τους, εκείνη η μικρή γωνίτσα, θα αποτελεί για εμάς σήμα ταυτότητας αλλά και οργής. Οργής για την καλλιεργημένη πολιτισμική καθυστέρηση, οργής για την εισαγόμενη βαρβαρότητα, οργής για την οικονομικοποίηση του ανθρώπου, οργής για τον εκμαυλισμό του λαού. Γι’ αυτό και θα εξακολουθήσουμε να μαχόμαστε. Για να έλθει κάποτε, σε κοντινό ή μακρινό μέλλον, η ώρα που θα περπατήσουν ξανά πραγματικοί Έλληνες σε τούτον τον χιλιορημαγμένο τόπο. Η ώρα που θα ανασκαφούν όχι μόνο σιδηροτροχιές, αλλά και οδοί και μέγαρα και ξένα λατρευτικά κτίσματα για να βγούνε ξανά στην επιφάνεια οι παλαιοί ή για να υψωθούν οι σύγχρονοι Βωμοί τους.

Καταγγέλλουμε σε όσους πολιτισμένους ανθρώπους έχουν απομείνει σε αυτόν τον τόπο την αδικαιολόγητη κατάχωση της πολιτικής και θρησκευτικής καρδιάς των αρχαίων Αθηνών με το πρόσχημα της τάχα επίσπευσης κάποιων έως σήμερα «βαριεστημένων» έργων.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

www.ysee.gr