25 Σεπ 2012

Η «ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ» KAI ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ...



Η «ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ» KAI ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ...

Ανακοίνωση 260 / 25.9.«2012»

Αμέσως μετά την ανακοίνωσή μας για την «χαμένη τιμή» του γέροντα Παϊσίου, πληροφορηθήκαμε για την δήθεν «ανανέωση» του λογότυπου του Πανεπιστημίου Πατρών. Ενώ σε οποιαδήποτε σύγχρονη χώρα αυτά τα δύο θέματα θα έπρεπε κανονικά να είναι εντελώς άσχετα μεταξύ τους, εν τούτοις συνδέονται τραγικά με την ίδια ρίζα, την απροκάλυπτη πια «βόσκηση» από την ορθόδοξη θεοκρατία και τον μεθοδικό εκφασισμό και βυζαντινοποίηση της νεοελληνικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας που, εκτός από την άγρια πλύση εγκεφάλου από μικρή ηλικία, χαρακτηρίζεται επιπροσθέτως και από παντελή άγνοια της Ελληνικής Εθνικής Ιστορίας.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών λοιπόν, «ανανέωσε» χθες το λογότυπό του. Και ενώ θα περίμενε κανείς να δει μια μορφή των επιστημών, της φιλοσοφίας, των γραμμάτων ή των τεχνών, αυτό που βλέπουμε, και μάλιστα «επανασχεδιασμένη με νέους χρωματισμούς» (!!!), είναι και πάλι η μορφή του «Αγίου» Ανδρέα από τη Βησθαϊδά της Γαλιλαίας, γνωστού για την εθνοκτόνο δράση του σε διάφορες περιοχές, από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Θράκη μέχρι την Αχαΐα και αλλού. Λες και η δική μας γη, η γη των Ελλήνων, δεν έχει να επιδείξει φωτεινούς και σπουδαίους ανθρώπους, οι συγκλητικοί του εν λόγω Πανεπιστημίου ανανέωσαν την προτίμησή τους να ταυτίζεται το Ίδρυμά τους με την εκ Γαλιλαίας προερχόμενη αγροικία και ανυποληψία, το σκοτάδι, την δεισιδαιμονία, τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό, όπως βεβαίως και άλλα Ιδρύματα, όπως λ.χ. το λεγόμενο «Αριστοτέλειο» Πανεπιστήμιο, με έμβλημα τον «Άγιο» Δημήτριο και όχι τον «ειδωλολάτρη» Αριστοτέλη, τον οποίον οι εκεί συγκλητικοί με απύθμενο θράσος αφαίρεσαν πριν περίπου δύο δεκαετίες χάριν γνωστού ρασοφόρου.

Από πλευράς μας εκφράζουμε στην σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών τον απέραντο οίκτο μας για την ανανέωση αυτής της ανιστόρητης και αντι-επιστημονικής επιλογής τους και τους ευχόμαστε ο «Άγιος» και αυτό που εκπροσωπεί πραγματικά να τους χαρακτηρίζει. Τόσο ως ανθρώπους και «επιστήμονες» όσο και ως Ίδρυμα.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝwww.ysee.gr